FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Úttörő kötvénykibocsátás Magyarországon - Mi kellett a sikerhez?

Több tényező is szerepet játszott abban, hogy a BNP Paribas magyarországi fióktelepének úttörő forintalapú kötvénykibocsátása mind a befektetői érdeklődést, mind az árazást tekintve egyértelműen sikeres lett - mondta el a Portfolio.hu-nak adott interjúban Barlai Róbert, az OTP Bank regionális treasury igazgatóságának ügyvezető igazgatója. Meglátása szerint a mintegy féléves előkészítő munka, az OTP kötvénypiaci tapasztalata, az alacsonyra süllyedt piaci hozamkörnyezet és a BNP Paribas magyar államnál jobb hitelminősítése is kellett ahhoz, hogy ez a tranzakció lett Magyarországon a legnagyobb egyösszegű kötvénykibocsátás a szuverén magyar államkötvény kibocsátásokat leszámítva. A magas befektetői érdeklődés láttán a tervezett 15 milliárd forint helyett végül 20 milliárd forintnyi forráshoz jutott a BNP Paribas, amelyet fogyasztási hitelezésre fordíthat. Barlai úgy látja, hogy ez a kötvénykibocsátás olyan példa, amely más bankok, illetve nem-pénzügyi vállalati kibocsátók számára is ötletet adhat, hogy "a növekedéshez szükséges forrást egy alacsonyabb kamatszint mellett kibocsátott forintkötvényből biztosítsák".

A kibocsátás főbb adatairól szóló cikkünk:Kapcsolódó cikkünk2013.11.29Külföldi bank bocsátott ki forintkötvényt MagyarországonPortfolio.hu: Mi a célja a jelenlegi, úttörőnek számító forintalapú forrásbevonásnak? Barlai Róbert: A BNP Paribas kötvénykibocsátása a kibocsátó szándéka szerint a magyarországi tevékenységének, azon belül is elsősorban a fogyasztási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés