Varga Mihály pénzügyminiszter egy csütörtöki konferencián beszélt többek között arról, hogy az utolsó napokban a lakástakarékok még 140 ezer új szerződést kötöttek.

Varga Mihály a Világgazdaság mai konferenciáján beszélt arról, hogy a lakástakarékok állami támogatása indokolatlanul magas volt Magyarországon, 30 százalékos, miközben Németországban 4 százalék, Ausztriában pedig 1,5 százalék az állami hozzájárulás aránya.

Elmondta azt is, hogy az utolsó napokban a lakástakarékok még 140 ezer új szerződést kötöttek, ezekhez még kapcsolódik állami támogatás.


Az ÁKK nyugdíjjavaslatáról is beszélt Varga, erről itt írtunk:

2018.11.08 10:44 Megszólalt Varga Mihály az ÁKK nyugdíjjavaslatáról
A lakástakarékpénztárak állami támogatásának felmenő rendszerben való megszüntetéséről Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke nyújtott be az Országgyűlésnek tövényjavaslatot még október 15-én, amit viharos gyorsasággal, két nap alatt fogadott el az országgyűlés:

2018.10.15 12:14 Bréking! Kivégzi a lakástakarékokat a kormány!

Korábban több cikkben is foglalkoztunk az állami támogatásának eltörlésének hatásaival, kitértünk többek között arra is, hogy a Fundamenta-Lakáskassza bukik a legnagyobbat a piac szereplői közül a jövőben kötendő lakás-takarékpénztári szerződések állami támogatásának megszüntetésével.

2018.10.30 05:59 A nap ábrája: ők bukják a legnagyobbat a kormány lakástakarékos intézkedése miatt

Varga: 140 ezer lakástakarék-szerződést kötöttek az utolsó napokban


Címlapkép: MTI/Mónus Márton