Előfizetői tartalom

Visszafizeti az OBA négy magyar banknak a százmilliárdos tartozását

Portfolio
Lejárat előtt visszaváltja a magyar betétbiztosító a banki konzorcium számára 2015 nyarán 107,7 milliárd forintban kibocsátott kötvényét. Ahogy 2015-ben megírtuk, az MKB, az OTP, a Takarékbank és az Erste segítette ki annak idején ezzel az OBA-t a DRB Bankcsoport ügyfeleinek kártalanítása miatt. A visszaváltást a bedőlt hitelintézetek felszámolásából származó térülés teszi lehetővé.

Az OBA által 2015-ben - a DRB Bankcsoport mintegy 73 ezer betétesének, akkori szabályok szerinti 20 munkanapon belüli kártalanítása céljából - kibocsátott kötvényt az intézmény a kötvény futamidejének lejárta előtt visszaváltja - közölte a betétbiztosító. Az eredetileg hét évre kibocsátott kötvények idő előtti visszaváltását az OBA kártalanítással érintett hitelintézetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés