Előfizetői tartalom

Itt az arculcsapás a nyugdíjra gyűjtőknek: idén már biztos nem lesz pénzeső

Hiába támadtak fel a harmadik negyedévben az önkéntes-és magán-nyugdíjpénztári teljesítmények, szinte biztos, hogy ez sem lesz elég ahhoz, hogy érdemi hozamot tudjanak felmutatni idénre a tagjaiknak a pénztárak. A legfrissebb adatok szerint mindössze két olyan önkéntes pénztári portfólió van, amely 1% feletti hozamot tud felmutatni, a pozitív teljesítmények mindkét pénztártípusnál ritkaságszámba mennek.

Az elmúlt években kissé elkényeztették hozamoldalról a pénztárak a nyugdíjra gyűjtőket, az önkéntes és magán-nyugdíjpénztári portfóliókkal sok esetben 10% feletti éves hozamot is el tudtak érni befektetéseiken, ennek a jó szériának viszont biztos vége szakad: a december közepe-végi adatok alapján a vizsgált önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak zömében negatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés