Előfizetői tartalom

Nem fogunk 120 évig élni? - A biztosítók meglepődtek

Portfolio
Az idei 2% után a következő két évben közel évi 3%-kal nőhet a világ biztosítási piacának díjbevétele reál értelemben - jelzik előre friss "Sigma" kitekintésükben a Swiss Re Institute elemzői. A globális biztosítási szektor fő hajtóerejét a feltörekvő piacok jelentik majd, különösen Kína, amely átmeneti szabályozási változások miatt idén élet oldalon gyengén teljesít, jövőre viszont visszatérhet a növekedéshez. A jövőbeni profitabilitást a technológiai innovációk és a hatalmas adatbányák kihasználása, valamint a hozamkörnyezet növekedése támogathatja a biztosítóknál. Úgy tűnik, a korábbi várakozásokkal ellentétben lassulni kezdett az ember várható élettartamának hosszabbodása.

A globális biztosítási piacra a díjbevételek növekedése szempontjából ugyanaz jellemző, mint a magyarra: a nem-élet üzletág jobban teljesít. Idén a nem-életbiztosítások reálértéken vett díjbevétele 3%-kal, az életbiztosításoké viszont csak 1,6%-kal nőhet. Miközben a fejlett piacok a lassú, 2% körüli növekedés állapotában vannak, a feltörekvő piacokon a nem-életbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés