Előfizetői tartalom

Öveket bekapcsolni: hétfőn nagy változás jön a CIG Pannóniánál

Szeptember 11-ei, vagyis hétfői hatállyal alakítja át 5 évvel ezelőtt kibocsátott kamatozó részvényeit a CIG Pannónia. A 2012-ben még a tőkehelyzet javítását segítő "B" és "C" sorozatú papírokból "A" sorozatú törzsrészvény lesz. A Concorde friss becslése szerint eméletileg 10% körüli részvény-árfolyamesésre számíthat a piac a hígító hatás miatt a következő hetekben, de egyáltalán nem biztos, hogy ez bekövetkezik. Az év végére vonatkozó CIG Pannónia-céláruk mindenesetre a korábbinál alacsonyabb, 260 forint, "egyenlő súlyozásra" rontott ajánlás mellett.

Kiváló évük van idén is a CIG Pannónia részvényeseinek: a tavalyi 49% után idén is több mint 20%-ot emelkedett az életbiztosító tőzsdei árfolyama. A jó szériának most egy kis időre vége lehet, szeptember 11-ei hatállyal ugyanis megtörténik a biztosító (magyar számvitel szerinti) tőkehelyzetének javítására 2012 szeptemberében kibocsátott kamatozó részvények törzsrészvénnyé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés