Előfizetői tartalom

20 milliós MNB-bírságot kapott a Cofidis

Portfolio
Az MNB 20 millió forint bírsággal sújtotta a Cofidis Magyarországi Fióktelepét, mivel egyes hitel- és pénzkölcsön-szerződéseinél megsértette a fogyasztók túlzott eladósodásának elkerülését célzó adósságfék-szabályokat. A jegybank a JTM-re vonatkozó hiányosságokon túl nyilvántartási és adatszolgáltatási problémákat is feltárt - írja a jegybank sajtóközleményben.

A 2015. január 1.-től kezdődő időszakot áttekintő jegybanki vizsgálat megállapításai szerint a fióktelep több, hitelkiváltással együtt folyósított szabad pénzeszköznél nem alkalmazta a jövedelemarányos törlesztőrészletre vonatlozó (JTM) előírásokat, s egyes esetekben a jogszabályi limitnél magasabb törlesztő részletet határozott meg ügyfeleinek. Az MNB azonosított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés