Előfizetői tartalom

A lakáshitel semmi ehhez képest: hatalmasat robbant a magyarok új kedvence

Portfolio
Közel akkora összegben vett fel személyi kölcsönt a magyar lakosság 2017-ben, mint a 2008-as csúcson. Ez a hiteltípus még a lakáshiteleknél is nagyobb növekedést produkált tavaly, igaz, úgy hírlik, a bankok felmérései alapján a személyi kölcsönt is elsősorban valamilyen lakáshoz kapcsolódó célra költi a lakosság. Mindezek apropóján megnéztük, mely banknál juthatunk ma a legolcsóbban ehhez a fedezetlen hitelhez. A Pénzcentrum kalkulátora mellett a Bank360.hu gyűjtését is felhasználtuk.

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, tavaly 39%-kal nagyobb összegben vett fel lakáshitelt a magyar lakosság, mint egy évvel korábban. A lakossági hitelezés másik nagy motorja, a személyi kölcsönök új kihelyezése viszont ennél is nagyobb mértékben, 47%-kal emelkedett.Egyedül a hitelezés csúcsát jelentő 2008-as évben, a frankalapú hitelekkel együtt volt valamivel nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés