Előfizetői tartalom

A lengyelek még mindig arról vitáznak, mi legyen a devizahitelekkel

Portfolio
Devizahiteles csapdába került Lengyelország, de ezúttal nem az ügyfelekre, hanem a szabályozókra gondolunk: közel két éve nem sikerült összeállítani egy valamire való "mentőcsomagot". A bankok csak a rászorulókon segítenének, a felügyelet viszont a devizahitelek minél szélesebb körű, önkéntes konverziójára próbálja rábírni a bankokat.

A Bloomberg emlékeztet: Andrzej Duda köztársasági elnök eredeti javaslata még 67 milliárd zlotys, vagyis közel 18 milliárd dolláros veszteséget okozott volna a lengyel bankszektornak, ebben a hitelek "méltányos" árfolyamon történő "zlotysítását" akarta elérni. Ebből azonban semmi nem lett egyelőre:a jogszabályalkotók még mindig egy jóval kisebb csomagról, az árfolyamrés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés