Összesen 410 milliárd forintnyi új hitelt folyósított tavaly a Takarék Csoport, csaknem 90 milliárd forinttal többet, mint 2016-ban - közölte a mérlegfőösszege alapján negyedik legnagyobb hazai bankcsoport.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója is beszélni fog Hitelezés 2018 konferenciánkon, ne maradjon le róla!


Közleményükből kiderült:
  • 2017-ben folyamatosan a piaci részesedése felett vettek részt a lakosság jelzálog-finanszírozásában: tavaly közel 70 milliárd forintot folyósítottak, amely 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
  • 2017-ben minden ötödik, CSOK által támogatott új lakást vagy családi házat a Takarék Csoport közvetítésével vásárolta meg az új tulajdonos.
  • Az elmúlt két évben már több mint 12 ezer CSOK-kérelemre szerződött a bankcsoport, együttesen mintegy 37 milliárd forint értékben, átlagosan 3 millió forint összegben.
  • Projektfinanszírozási üzletágán keresztül tavaly több mint 1300 lakás megépítését tette lehetővé.
  • A fogyasztási hitelek 15%-kal nőtt a Takarék Csoport: 2017-ben közel 17 milliárd forintra növelte új kihelyezéseit, ami 15 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi értéknél.
  • A vállalati szegmensben is jelentős bővülést mutatnak az adatok: a Takarék Csoport az elmúlt évben összesen 275 milliárd forint értékben folyósított új hiteleket - ez 11 százalékos növekedést jelent.
  • A Takarék Csoport által üzemeltetett 420 MFB Pont 2017 végéig már 291 milliárd forintnyi igényt fogadott be és 56 milliárd forint új hitelt folyósított, ebből tavaly közel 50 milliárdot.

A hitelkihelyezések számottevő növekedésének jelentőségét növeli, hogy eközben a Takarék Csoport az utóbbi évtized legjelentősebb hitelintézeti átalakulását hajtja végre. Ennek során az elmúlt év végére az addigi, több mint félszáz takarékszövetkezetből 12 regionális központú, tőkeerős, stabil és hatékonyan működő szövetkezeti hitelintézet jött létre - olvasható a csoport közleményében.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója is beszélni fog Hitelezés 2018 konferenciánkon, ne maradjon le róla!