Előfizetői tartalom

Beint Brüsszel a babaváró hitelnek? Közzétette a kormány a bizonyítékait

Portfolio
Nyilvánosságra hozta a kormány azokat a dokumentumokat, amelyek szerint az Európai Bizottság az állami kezességvállalás és kamattámogatás 80%-ra való csökkentését sürgeti a július 1-jén bevezetendő babaváró hitel esetében, és állami támogatási problémának tartja az állampapírok hozamát meghaladó kamattámogatást. Úgy tűnik azonban, hivatalos brüsszeli álláspontról vagy vizsgálatról egyelőre nincs szó. Közben kedd délután újabb közleményt adott ki a Bizottság.

Nyilvánosságra hozott dokumentumokA kormany.hu-n megjelent dokumentumok az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságával folytatott szakértői szintű telefonos egyeztetések összefoglalóját tartalmazzák, és azt mutatják, hogy az Európai Bizottság több kifogást is emelt a kormány által július 1-jével bevezetni tervezett babaváró hitellel kapcsolatban. A legutóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés