Előfizetői tartalom

Egyre több magyar utasítja vissza az örökségét

Portfolio
Ma már 10-ből 7 hagyaték szinte biztosan érintett valamilyen hitellel, ezért jelentősen megnőtt az elmúlt években az örökséget visszautasítók aránya Magyarországon. A közjegyzők tapasztalatai szerint az örökösök félelemből sok esetben inkább mindenről lemondanak, pedig előfordul, hogy jobban járnának, ha egyezséget kötnének a hitelezőkkel. Rengeteg a félreértés és a tévhit az öröklés körül, ezért mindig érdemes szakértői segítséget kérni.

A közjegyzők tapasztalatai szerint már minden második-harmadik hagyatéki ügynél - egyes régiókban pedig a hagyatéki ügyek felénél - előfordul, hogy az örökösök a hagyatéki terhek miatt gondolkodás nélkül visszautasítják az örökséget. Attól tartanak, hogy akár a teljes vagyonuk rámegy a megörökölt adósságra, pedig valójában erre nincs reális esély. "Az öröklés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés