Előfizetői tartalom

Hét siralmas válasz, amely mindent elárul a volt devizahitelesekről

Portfolio
Áprilistól július végéig mindössze 8,7 milliárd forintnyi hitelt vettek fel a magyar családok hitelkiváltási céllal, ami a forintosított jelzáloghitelek kevesebb mint fél százaléka. Bár a végleges szám csak később lesz ismert, a bankok elmondása alapján is nagyon kicsi az érdeklődés. Pedig a devizahiteles elszámoló levél kézhezvétele után három hónapig díjmentesen mondhatták fel forintosított jelzáloghitelüket a családok, a bankok pedig olcsóbbnál olcsóbb kiváltó hitelekkel csábították őket. Most hét nagybank szólal meg az ügyben, válaszaik igencsak egyhangúak.

A forintosított devizahitelek hány százalékát mondták fel az ügyfelek a banknál hitelkiváltási célból? A bank becslései szerint a forintosított devizahitelek hányad részét váltják ki idén az ügyfelek a teljes bankszektorban? -kérdeztük meg a hitelintézetektől. Számaikat nem nagyon árulták el, heten azért mégis válaszoltak e kérdésekre:Budapest Bank"1. A Budapest Banknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés