Előfizetői tartalom

Indul a lavina: bajban a figyelmetlen lakáshitelesek

Portfolio
Akár 15%-os törlesztőrészlet-emelést, rosszabb esetben pedig futamidő-hosszabbítást is hozhat a következő másfél év a volt devizahitelesek egy része számára. Idén és jövőre tömegével jár le ugyanis az árfolyamgát 5 éves időszaka, közel 170 ezer jelzáloghiteles lehet érintett. Alábbi ábránkon mutatjuk: most májusban és júniusban válik igazán tömegessé a probléma.

Összesen több mint 170 ezer adós élt az árfolyamrögzítés lehetőségével, ami a devizaalapú jelzáloghitellel rendelkezők (lakáshitellel és szabad felhasználású jelzáloghitelekkel bírók) jóval több mint harmadát jelentette. A legtöbben 2012 folyamán, vagyis öt évvel ezelőtt léptek be, náluk idén fog véget érni a "kegyelmi időszak". Az árfolyamgátasokat is érintették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés