Előfizetői tartalom

Lakáshitelesek, figyelem: óriási tartozás-elengedés készülődik

Harmadik és további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forintnyi tartozást "elenged" az állam a lakáshiteles családoknak - jelentette be a kormány a közelmúltban. Feltéve, de meg nem engedve, hogy minden érintett vállal még egy gyermeket, számításunk szerint 172 ezer család összesen 172 milliárd forintnyi tartozástól szabadulna meg. A bankszektor hosszú távon ügyfeleket nyerne, rövid távon viszont bukna: becslésünk szerint évi mintegy 8 milliárd forintnyi nettó kamatbevételtől esne el.

A legjobb lakáshitelek kikalkulálásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.A gyermekvállalást ösztönözné a kormányMájus 24-ei ülésén "családi akciótervet" fogadott el a kormány. Bár a jogszabály-tervezet még nem jelent meg, a 2018-tól várható intézkedésekről az alábbiakat már tudjuk:A harmadik, negyedik vagy tovább gyermeket vállalók számára a gyermekek fogantatásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés