Előfizetői tartalom

Lépett az MNB: belenyúlnak az ingatlanhitelek szabályaiba

Portfolio
Új ajánlást adott ki az MNB az értékbecslőkkel, az értékbecslések tartalmával és a piaci érték meghatározásának módszertanával kapcsolatban, iránymutatást adva a pénzügyi intézményeknek. Két további új ajánlás is megjelent a magas arányú nem teljesítő hitelekkel, valamint a projekthitelek értékelésével kapcsolatos kockázatok kezeléséről.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több ajánlásból és egy rendeletből álló mikroprudenciális szabályozói csomagja részeként három új ajánlást bocsátott ki az ingatlanértékeléssel, a hitelintézetek, illetve részben egyéb pénzügyi intézmények magas arányú nem teljesítő hiteleivel (NPL), illetve a projekthitelek értékelésével kapcsolatos kockázatok kezelésére - közölte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés