Előfizetői tartalom

3,5 milliárd forinthoz jutottak sikeres magyar cégek

Portfolio
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint a harmadik negyedévben 43 tranzakció során 42 vállalkozás jutott 3,49 milliárd forint összértékben tőkéhez Magyarországon; ez az összeg majdnem a háromszorosa a 2017-es év ugyanezen időszakában (1,342 milliárd forint) realizáltnak - közölte a szervezet az MTI-vel csütörtökön.

A tranzakciók döntő többségét (38-at) kockázati tőkebefektetők hajtották végre, magántőke befektetésből öt történt. Átlagosan 85 millió forintot fektettek be ebben az időszakban, ami 27 százalékkal magasabb összeg az előző negyedévinél. A harmadik negyedévben a tranzakciók száma valamivel elmaradt az előző negyedévitől - 43 a 49 után -, ugyanakkor a teljes befektetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés