FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Blokkolták a hatóságok a Heinz terjeszkedését

Portfolio
A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Heinz Ausztráliában a gyorsan növekvő bébiételek piacán tervezett felvásárlást, azonban a Rafferty's Garden megvételére nem kerülhet sor, mert a hatóságok versenykorlátozó indokokkal elutasították a kérelmet. Mint elmondták, ha a tranzakció létrejött volna, akkor a piacon 70-80%-os piaci részesedést ért volna el a Heinz. A bébiétel gyártó jelenleg a cégvezetők és egy magántőke társaság tulajdonában van, a kiszállási lehetőség ilyen formában meghiúsult, tehát más lehetőség után kell nézniük - írja a Reuters.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! Még hónapokkal ezelőtt tett 23,2 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot a Berkshire Hathaway és a brazil milliárdos tulajdonában lévő 3G Capital magántőke társaság a Heinz élelmiszeripari óriásra. Utóbbi cég a stratégiája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés