Előfizetői tartalom

Csődbe jutott a hulladékhasznosító, de már van rá vevő

Portfolio
A Carlyle magántőke társaság 2007-ben vette meg 772 millió dollárért Amerika legnagyobb organikus hulladék újrahasznosítóját, a Synagro Technologiest. A válság kirobbanása után viszont több nagyobb szerződésüket is elvesztették, sőt több önkormányzat csökkentette a kiadásait, ami nehéz helyzetbe hozta a vállalatot. A magas hitelállományt nem is tudták fizetni, most szerdán pedig beadták a csődkérelmet. Az elmúlt hónapokban viszont nagyon sok befektető érdeklődött a Carlyle-nál, a kiszállásra sor is kerülhet, az EQT pénzügyi befektető 455 millió dollárért juthat hozzá a céghez.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferenciáján, ahol Soros György is előadó lesz. Regisztráljon Ön is! A világ egyik legnagyobb magántőke társasága, a Carlyle Group egyik befektetése nem hozta meg a várt eredményt, az organikus hulladékok újrahasznosításával foglalkozó Synagro Technologies ugyanis szerdán csődvédelmet kért....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés