Előfizetői tartalom

Indiai reménységbe fektet a Baring

Portfolio
Bő két éven belül az indiai IT-szektorban újabb középvállalat tulajdonosai döntöttek a kiszállás mellett, most az outsourcinggal foglalkozó Hexaware került eladósorba. A jelenleg tőzsdén forgó cég alapítói és pénzügyi befektetője 41,8%-os részesedést ad el, a vásárló Baring Private Equity Asia-nak viszont később nyilvánosan vételi ajánlatot kell tennie további 26%-os pakettre. Összességében 420 millió dollárt fizethetnek ki a 68%-os pakettért, a nyilvános ajánlat a pénteki záráshoz képest 12,5%-os prémiumnak felel meg, míg az árazást illetően az adásvétel 8,5-ös EBITDA mellett valósulhat meg - írja a Reuters.

A Baring Private Equity Asia tető alá hozta legújabb befektetését, hosszú egyeztetések után megállapodtak az indiai outsourcing szolgáltató Hexaware-rel, hogy irányító részesedést vásárolnak a cégben. A bejelentés szerint első körben az alapítóktól (27,7%) és a General Atlantic (14,1%) magántőke társaságtól 41,8%-os pakettet vásárolnak meg 260 millió dollár értékben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés