Előfizetői tartalom

Új befektetési lehetőség nyílik meg márciustól

Portfolio
Március közepétől új szabályozás léphet életbe a befektetésialap-kezelőkre, amely az uniós irányelveknek megfelelően több újítást is tartalmaz. Többek között a zártkörű alapok és kezelőik is kaphatnak unión belüli útlevelet, bár az egyszeri engedélyezés szigorúbb lesz. A kisebb alapok mentességet kaphatnak, további fontos fejlemény, hogy magánszemélyek is befektethetnek zártkörű alapokba, így magántőkealapokba és kockázatitőke-alapba is - írja Napi Gazdaság.

A befektetésialap-kezelőkről szóló törvényt az uniós irányelvnek megfelelően tavaly júniusig kellett volna a saját jogrendünkbe átültetni, ehelyett az országgyűlés előtt heverő új szabályok március 15-től léphetnek életbe. Az irányelv újítása, hogy az összes befektetésialap-fajtát egy kalap alá veszi, viszont külön szabályozás vonatkozik a kollektív és az alternatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés