Előfizetői tartalom

Nyugdíjra készül és lakásra gyűjt a magyar

Portfolio
Az állampapírok és a befektetési alapok mellett egyre inkább a lakás-takarékpénztárak és a nyugdíjcélú megtakarítások lesznek a következő három év slágertermékei a magyar megtakarítási piacon - vélték Öngondoskodás konferenciánk résztvevői. A déli panelbeszélgetésben a pénzügyi szektor különböző szegmenseinek vezetői vettek részt.

Van-e igazi versenytársuk az állampapíroknak?Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója szerint igazuk van azoknak, akik szerint nincs. Kiemelte: a kincstárjegyek lakossági értékesítését közel egy évvel ezelőtt visszavetette, hogy a kamatszintet 3,0%-ról 2,75%-ra csökkentette az ÁKK. Átmenetileg visszaemelték ezért a kamatot, ám amikor megint csökkentették, már nem esett vissza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés