FONTOS Nincs megállás, tovább vágta kamatot az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Az ázsiai gazdagokban látják a jövőt a világ nagybankjai

Portfolio
Az alacsony privátbanki marzsok miatt egyre több bank hagyja ott az ázsiai térséget, de vannak olyan nagybankok, amelyek az ázsiai privátbanki piac fellendülésében bízva továbbra is fenntartják jelenlétüket a térségben. Nincs könnyű dolguk az itt tevékenykedő privátbankoknak, miután az ázsiai vagyonos ügyfelek jellemzően több mint öt szolgáltató között osztják meg vagyonukat, ami ugyancsak visszahat az alacsony profitmarzsokra - hívja fel a figyelmet a Financial Times.

Az Asian Private Banker adatai szerint a régióban a UBS, a Citi és a Credit Suisse foglalják az első három helyet a legnagyobb privátbankok listáján. A várakozások szerint a nagyobb bankok jöhetnek ki a legjobban az ázsiai vagyontömeg növekedéséből, mivel a nemzetközi jelenléttel bíró pénzintézetek be tudják kapcsolni a globális hálózatukba és a befektetési banki szolgáltatásaikba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés