Előfizetői tartalom

Rekord magason a magyarok pénzmenekítési kedve

Portfolio
A NAV legfrissebb adatai szerint az idei második negyedévben összesen 379 új Stabilitás Megtakarítási Számlát nyitottak a magyarok, az ezeken elhelyezett megtakarítások összege 30,3 milliárd forintot tett ki. Ezzel az idei első féléves befizetés közel négyszerese a 2015 hasonló időszaki adatainak, ráadásul az új számlanyitások száma is közel megtriplázódott.

Soha ennyi számlát nem nyitottak még a magyarok SMSZ konstrukcióban, mint az idei első félévben, az első hat hónapban befizetett több mint 44 milliárd forint is rekordnak számít. Az egy számlára jutó átlagos vagyon az április-június közötti időszakban 80 milliárd forintot tett ki, ennél viszont már magasabb volt például a tavalyi utolsó negyedéves 84 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés