Előfizetői tartalom

Itt az első ingatlanszövetkezeti per

Portfolio
Csalás, pénzmosás magán-és közokirat hamisítás miatt emelt vádat a Bács-kiskun Megyei Főügyészség a Duna Profit Ingatlanbefektetési és Hasznosítási Szövetkezet korábbi elnöke ellen. Lengyel József a vádak szerint saját ingatlanját értékesítette lényegesen a piaci ár felett, melyet a Szövetkezet ráadásul ezen vételár feletti "piaci értéken" szerepeltetett a mérlegében.

Egy 4 millió forint értékű árterületi telekért 64 m Ft-ot fizetett a szövetkezet, míg a szövetkezeti tagok a vagyonkimutatásban már 225 m Ft-os értékkel láthatták viszont ugyanezt a telket. A tranzakció ingatlanszakértői értékbecsléssel lett alátámasztva, így jelenleg vizsgálat folyik a szakértői véleményt kiadók ellen is.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés