Előfizetői tartalom

93.4 mrd Ft a márciusi hiány, nem kell módosítani az éves prognózisokat

Portfolio
Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - egyenlege az első negyedévi prognózisnak (426 milliárd forintos hiány) megfelelően alakult. Március hónapban az államháztartás hiánya 93.4 milliárd forintban teljesült. A központi költségvetés egyenlege márciusban 118.2 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak egyenlege pedig 24 milliárd forintos szufficittel zárt. Az elkülönített állami pénzalapok egyenlege 0.8 milliárd forintos többletet mutat. Az adatok a korábbi információkhoz képest újdonságot nem tartalmaznak.

A negyedéves adatok tekintetében az eltérés 8.7 milliárd forint, mely a várhatóhoz képest mindössze 2%. Az adóbevételek - ÁFA, társasági adó - meghaladták a várakozásokat, viszont a kincstári vagyonnal kapcsolatos befizetések nem márciusban, hanem csak később folynak be a költségvetésbe, vártnál kisebbek a személyi jövedelemadó bevételek és többet költöttek a központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés