Előfizetői tartalom

10 brutális szuperfegyver, ami elképesztő pusztításra lesz képes

Nagy vihart kavart a napokban Vlagyimir Putyin orosz elnök hidegháborús hangulatot idéző beszámolója, melyben Oroszország legújabb, hagyományos rakétavédelmi rendszerekkel állítólag elpusztíthatatlan atomfegyvereit mutatta be, ahogy sikeresen lecsapnak Floridára. Persze nem ez az egyetlen szuperfegyver, melynek fejlesztésén dolgoznak a világ nagyhatalmai, bemutatunk tíz érdekes fegyverprojektet, mellyel a igazán nagyot akar "robbantani" az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Fontos megjegyezni, hogy ezek többnyire még mind a tervezőasztalon lévő fegyverkoncepciók, ütőképességüket és technikai paramétereiket egyelőre még csak találgatni lehet. Egyáltalán nem biztos, hogy a végső termék akár köszönőviszonyban lesz azzal, amit a híresztelésekből tudni lehet vagy amit egyes elemzők, politikusok állítanak róluk.

10-8. B-21 "Raider"Fotó: U.S. Air Force / Wikimedia CommonsAz LRS-B programot azért indította az amerikai légierő, hogy modern, nagy hatótávolságú, következő generációs bombázókhoz jussanak, melyek akár termonukleáris fegyverek bevetésére is alkalmasak lehetnek. A tendert a Northrop Grumman nyerte meg a B-21-es nehézbombázó terveivel 2015-ben, neki is fogtak az egyenként 500...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés