FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

10 hihetetlen űrfegyver, amiről sosem gondoltad volna, hogy már kitalálták

Még ki se jutott az emberiség az űrbe, de már azon gondolkoztak a nagyhatalmak fegyver- és repüléstechnikai mérnökei, hogy lehetne fegyverrendszereket telepíteni a Föld köré. Bár az olyan egyezmények, mint az 1967-es Outer Space Treaty (Világűr szerződés) tiltják a tömegpusztító fegyverek űrbe és idegen égitestekre való kihelyezését, a mai napig folynak kísérletek a világűr felfegyverzésére. Bemutatunk tíz érdekes űrfegyver-projektet.

10-8. A náci napfegyverFotó: TeraMatt / Wikimedia Commons.Az amerikai Life magazin 1945. július 23-ai számában (vagyis bő két és fél hónappal azután, hogy Németország letette a fegyvert) megjelent egy cikk arról, hogy a nemzetiszocialista rezsim egy óriás tükröt tervezett fellőni az űrbe, mellyel napsugarakat akartak fókuszálni a Föld bizonyos pontjaira, többnyire ellenséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés