Ez egyre ijesztőbb: újabb szivárogtató vesztette életét rejtélyes módon a Boeing-ügyben
Gazdaság

Ez egyre ijesztőbb: újabb szivárogtató vesztette életét rejtélyes módon a Boeing-ügyben

Portfolio
A Seattle Times beszámolója szerint két Boeing-szivárogtató, John Barnett és Joshua Dean tragikus körülmények között vesztette életét. Az előbbi állítólag öngyilkos lett, míg az utóbbit rejtélyes fertőzés vitte el, mindketten a repülőgépgyártó vállalat belső hiányosságaira hívták fel a figyelmet - közölte a RTL.hu.

A Seattle Times beszámolója szerint egy újabb Boeing-szivárogtató, Joshua Dean tragikus körülmények között vesztette életét kedden. Dean, aki korábban a Spirit AeroSystems minőségellenőreként dolgozott, egy gyors lefolyású, rejtélyes fertőzés áldozata lett. A 45 éves férfi egészségi állapota váratlanul romlott meg két héttel ezelőtt, amikor is kórházba került és végül tüdőgyulladásban hunyt el. A fertőzést influenzavírus és kórházi kórokozók okozták.

Ez az eset nem sokkal követi John Barnett, egy másik Boeing-szivárogtató halálát, aki március közepén halt meg állítólagos öngyilkosság következtében.

Barnett 32 évig szolgált a Boeingnél minőségellenőrként, és nyugdíjazása után is aktívan részt vett a cég ellen indított jogi eljárásokban.

Joshua Dean azt állította, hogy volt munkaadója, a Spirit AeroSystems vezetése figyelmen kívül hagyta a Boeing 737 MAX repülőgépek gyártásának hibáit. Az állítások súlyos kérdéseket vetnek fel a repülésbiztonsággal kapcsolatban. Dean 2023 áprilisában elvesztette állását a Spiritnél, ami után panaszt nyújtott be többek között a Szövetségi Légiközlekedési Hatósághoz (FAA), valamint jogi lépéseket tett munkahelyi megtorlásra hivatkozva. Az elmúlt években több tragédia és botrány rányomta bélyegét a Boeing reputációjára.

Különösen nagy visszhangot váltott ki két Boeing 737 Max repülőgép szerencsétlen lezuhanása 2018-ban és 2019-ben, amelyek összesen több mint 340 ember életét követelték.

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) fokozta az ellenőrzéseket a Boeing seattle-i üzemében, miután egy Alaska Airlines tulajdonú Boeing 737 Max repülőgép vészkijárati ajtaja repülés közben levált. Az FAA által végrehajtott hat hetes vizsgálat során több esetben is megállapítást nyertek arról, hogy a vállalat nem tartotta be a minőség-ellenőrzési előírásokat. Ezek az események vezettek ahhoz is, hogy a cég vezetősége március végén távozzon pozíciójából.

Az incidensek tovább erodálják azt az amúgy is megrendült bizalmat, amelyet az iparág és az utazóközönség egykoron a Boeing iránt tanúsított.

Címlapkép forrása: Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ipari park