Időjárás: küszöbön a fordulat
Gazdaság

Időjárás: küszöbön a fordulat

Portfolio
A hét elején nyárias melegre számíthatunk, helyenként záporokkal és zivatarokkal, melyeket a hét második felében egy hidegfront vált fel - írja az időkép.

Vasárnap a napos időszakokat egyre több gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja meg. A délutáni órákban elszórtan várhatók záporok és zivatarok, a déli-délnyugati szél sok helyen élénkülhet meg, néhol erősödhet, a zivatarok környezetében pedig viharos széllökésekre is számítani lehet. A hőmérséklet napközben 23 és 29 fok között alakul majd várhatóan.

Hétfőn a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, de csapadékra leginkább északkeleten kerülhet sor futó zápor vagy esetleges zivatar formájában. A déli-délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A hajnali órákban a hőmérséklet 7 és 14 fok között alakulhat, míg a nap legmelegebb részében 24-28 fokot is mérhetünk.

Kedden egy hidegfront érkezése várható, amelynek hatására az ország északi és nyugati részein kezdve egyre több helyen jöhetnek létre záporok és zivatarok. Egyes területeken hevesebb zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással és viharos széllel. A nyugati-északnyugati szél több helyen élénkülhet meg. Délután a déli és délkeleti területeken 24 és 28 fok közötti maximumok várhatók, míg másutt a hőmérő higanyszálai 19 és 23 fok között ingadozhatnak.

Szerdán továbbra is borús időre kell készülni esővel, záporral és helyenként zivatarral kiegészülve. Az északi-északkeleti szél sok helyen élénkül meg, néhol erősödik. A maximum hőmérsékletek ezen a napon 16 és 23 fok között várható.

Csütörtökön már több napsütésre lehet számítani, bár keleten és északkeleten még előfordulhatnak elszórtan futó záporok. Az északi szelet nyugaton erős lökések kísérhetik. A délutáni órákban a hőmérők által mutatott értékek 17-24 fok között alakulnak majd várhatóan.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
vlagyimir putyin