Ipsos: egyre pesszimistábbak a magyarok
Gazdaság

Ipsos: egyre pesszimistábbak a magyarok

Portfolio
Az Ipsos áprilisi felmérése szerint a magyarok 83%-a úgy véli, hogy rossz irányba haladnak a dolgok az országban, ami a gazdasági helyzetet illetően is pesszimizmust tükröz, hiszen csak 17%-uk látja jónak Magyarország gazdasági állapotát - írja a 24.hu

Az Ipsos által áprilisban végzett nemzetközi felmérés szerint az egyes országok lakói különböző mértékben aggódnak országuk helyzete miatt. A globális tendencia szerint a megkérdezettek 62 százaléka érzi úgy, hogy rossz irányba haladnak a dolgok saját országában, ami növekedést mutat a januári 59 százalékhoz képest.

Magyarországon ez az arány még ennél is magasabb, 83 százalékra emelkedett tavasszal a januári 78 százalékról, ami azt jelenti, hogy a magyarok körében nőtt az elégedetlenség. Ezzel Magyarország a második helyen áll globálisan az elégedetlenség tekintetében, csak Perut előzi meg.

A régiós összehasonlításban Lengyelországot is vizsgálták, ahol az év eleji 43 százalékról áprilisra 59 százalékra ugrott azoknak az aránya, akik pesszimistán látják országuk helyzetét. Ez jelentős ugrás, bár még mindig elmarad Magyarországtól.

A gazdasági helyzet értékelése során világszerte nagy eltérések figyelhetők meg. Átlagosan a megkérdezettek 38 százaléka véli úgy, hogy gazdaságilag jól áll az országa. Az indiaiak körében ez az arány 85 százalék, míg Argentínában csupán 11 százalék. Magyarországon március végén és április elején csupán a válaszadók 17 százaléka nyilatkozott úgy, hogy pozitívan látja a hazai gazdaság állapotát, ami jelentős, hibahatáron túli csökkenést jelent január óta.

Ezzel Magyarország a vizsgált országok között hátulról a harmadik helyre került gazdasági megítélés terén.

A kutatás részeként kiemelt figyelmet fordítottak több területre is. Magyarországon a legnagyobb aggodalmat a korrupció okozza, ezt követi a szegénység és az infláció problémája. Ezeket a témaköröket említette ki leginkább aggasztónak a magyar válaszadók 44 százaléka.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
svájci gát