Portfolio signature

Mekkora bajban van a magyar költségvetés? Nagyon hamar megkapjuk a választ

Portfolio
A múlt heti adatdömpinget még aligha emésztették meg teljesen a piacok, az eheti kereskedésben így arra kell figyelni, hogyan értelmezik a befektetők a gazdasági folyamatokat. Emellett várhatók fontos megszólalások, és érkezik néhány fontos makroadat is, főleg Magyarországról.

Mi történt múlt héten?

Az év egyik legmozgalmasabb hete van mögöttünk. Megtudtuk, hogy a magyar gazdaságba visszatért a növekedés az első negyedévben, közzétették ugyanis a GDP-t. Emellett kamatdöntő ülést tartott a Fed, amelyen a jegybank gyakorlatilag elhessegette a kamatemelésre vonatkozó várakozásokat, Jerome Powell elnök a vártnál sokkal galamblelkűbb volt. Ezúttal jó lóra tett a Fed, az áprilisi munkaerőpiaci adatok ugyanis jelentős gazdasági lassulásról árulkodnak. Az eurózónában eközben feléledt a remény arra, hogy a növekedés visszatér, az első negyedéves GDP ugyanis a vártnál jobban alakult. Az eurózóna inflációja nem okozott meglepetést.

A hét első felében kivárás jellemezte a piacokat, a Fed aztán adott némi lendületet a tőzsdéknek, a globális hangulat javult, aminek köszönhetően a forint is 390 alá tudott erősödni az euróval szemben.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Mire számíthatunk ezen a héten?

A héten elsősorban arra kell figyelni, hogy a befektetők hogyan értelmezik a múlt hét alapján a gazdasági folyamatokat. A vártnál lazább Fed az enyhülő amerikai munkaerőpiaccal együtt a kamatkilátások szempontjából jó hír, mindenképp figyelni kell majd a kamatvárakozások árazását. A kilátások viszont a piacok és a forint számára makroszempontból most kedvezőek. Ebbe belerondíthat némileg, ha valamelyik Fed-jegybankár megszólal, és a konszenzushoz képest héjább üzenetet küld. A különvélemények megfogalmazása a jegybanki kamatdöntő ülés – és az ezzel járó nyilatkozatstop – után jellemző.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Milyen hangulatban fordulnak rá a piacok a hétre?
  • Milyen fontos makrogazdasági adatok érkeznek?
  • Melyek lehetnek a legnagyobb piacmozgató hatású események a héten?
  • Mi történik az egyes napokon? Melyik a legfontosabb nap?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés