Előfizetői tartalom

A csehek szép csendben átveszik az eurót

MTI
Egyre több csehországi cég egymás között a hazai korona helyett inkább euróban üzletel. A cseh gazdasági kamara felmérése szerint az ilyen cégek aránya már meghaladja az összes cég 20 százalékát - írja az iDnes című cseh hírportál, amely megszerezte a gazdasági kamara országos felmérésének eredményeit. A gazdasági kamara felmérése a jegybank kimutatása és a cégek megkérdezésén alapult.

Minél nagyobb a vállalat, annál nagyobb az euróban végzett elszámolások aránya. A legfeljebb 10 dolgozót foglalkoztató kis vállalatok 75 százaléka kizárólag koronában fizet megrendelőinek. A feldolgozóipar nagyvállalatainál viszont az esetek 85 százalékában az elszámolás euróban történik. Tomás Prouza, a kereskedelmi és idegenforgalmi cégeket tömörítő szövetség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés