Előfizetői tartalom

A foglalkoztatottak 5%-a dolgozik a high-tech szektorban az USA-ban

Portfolio
Egy, a tegnapi napon publikált tanulmány szerint 1999-ben 5 m ember dolgozott a high-tech szektorban az USA-ban, mely a versenyszektor alkalmazottainak kb. 5%-át teszi ki. Az említett üzletágban a fizetések átlagosan közel 90%-kal haladták meg a teljes versenyszféráét. A tanulmány készítôi szerint az átlagfizetés a high-tech szektorban évi 57,000 USD-re rúgott 1998-ban, míg a versenyszektor átlaga valamivel 30,000 USD fölé esett.

A jelentés kiemelte, hogy a technológiai iparág központja továbbra is Kalifornia, ahol az érintett szektor összes tôkéjének közel fele, 17 mrd USD koncentrálódik. Kalifornia a K&F kiadások terén is az élvonalban van 42 mrd USD-s 1999-es ráfordításával. A technológiai területen Kalifornia csak a második legnagyobb átlagfizetéssel rendelkezô állam, ezt csak Washington elôzte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés