Előfizetői tartalom

A JP Morgan is pesszimistább Kínával kapcsolatban

Portfolio
A JP Morgan ma közzétett elemzésében csökkentette Kínára vonatkozó növekedési előrejelzését. A bank elemzői szerint 2013-ban pusztán 7,4 százalékkal nőhet az ázsiai óriás gazdasága az előző elemzésük szerinti 7,6 százalék helyett. Ezzel a bank pesszimistábban látja Kína növekedési kilátásait az ország kormányzatánál is, akik 7,5 százalékos növekedést várnak idén.

A bank elemzői továbbá a 2014-re vonatkozó előrejelzésükön is rontottak, a korábbi 7,7 százalékos GDP növekedés helyett már csak 7,2 százalékkal számolnak. A JP Morgan természetesen nem az első aki a kínai növekedési kilátásokat lefelé módosította. Sőt mondhatni teljesen általánossá vált a Kínával kapcsolatos pesszimistább vélekedés. Erre reagálva a kínai kormányzat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés