Előfizetői tartalom

A kamatdöntések hete kezdődik

Portfolio
Miután múlt héten az MNB már döntött a kamatokról, a héten a régiós befektetők számára a lengyel és a román jegybank döntései lesznek a fókuszban, amelyek a várható kamatkülönbség miatt akár a forint árfolyamára is hathatnak. Az angliai magyarok számára persze a brit kamatdöntés sem érdektelen, főleg a Brexit-forgatókönyvek kiszivárgott gazdasági hatásainak árnyékában. Néhány KSH-s és egyéb magyar, illetve másodlagos fontosságú külföldi makroadat mellett persze várhatóan nem ezek, hanem inkább hangulati elemek mozgathatják majd a pénz- és tőkepiacokat, főként arra tekintettel, hogy milyen nagy esés volt pénteken a vezető részvénypiacokon és milyen dinamikus kötvényhozam emelkedés zajlott le az utóbbi kereskedési napokban.

Hétfőn teszi közzé a KSH a karácsonyi csúcsszezont jelentő decemberi hónap előzetes kiskereskedelmi forgalmi adatát és ezzel ismertté válik majd az is, hogy mi volt a tavalyi egész év során a kiskereskedelemben. A novemberi adat 6,7%-os év/év alapú, azaz igencsak dinamikus növekedést jelentett, ami ráadásul másfél éve a leggyorsabbnak számított. Aztán szerdán teszi közzé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés