Előfizetői tartalom

A legrosszabbra készülnek: ráboríthatják a tárgyalóasztalt Trumpra

Portfolio
Vezető kanadai tisztségviselők egyre inkább meg vannak győződve arról, hogy Donald Trump hamarosan bejelentheti az Egyesült Államok kilépési szándékát az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodásból (NAFTA) - értesült a Reuters kormányközeli forrásokból. Mexikóban közben azt fontolgatják, hogy ha ultimátumot kapnak Trumptól, azonnal felállnak a tárgyalóasztaltól.

Donald Trump hatalomra kerülése óta gyakorlatilag folyamatosan a levegőben lóg egy kereskedelmi világháború veszélye, az elnök ugyanis rendszeresen kritizálta az USA fennálló nemzetközi külkereskedelmi egyezményeit, és azt ígérte, hogy az amerikai érdekeket szem előtt tartva újratárgyalja, vagy szükség esetén megsemmisíti az összeset. Ez alól a NAFTA sem kivétel, amellyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés