Előfizetői tartalom

A magyarok kétharmada szerint gyerekeik rosszabbul fognak élni, mint ők

Portfolio
Bár a válság óta minden országban javult az emberek gazdasági helyzettel kapcsolatos megítélése, a múlt sebei nem múltak el nyomtalanul. A Pew Research közvélemény-kutatása szerint a magyarok fele ítéli meg kedvezőnek a gazdaság aktuális állapotát, azonban csak 35%-uk gondolja azt, hogy a mostani gyerekek pénzügyileg kedvezőbb helyzetben lesznek majd, mint a mostani felnőttek. Ezzel pesszimizmusunkat tekintve a középmezőnyben vagyunk.

A 2008-as pénzügyi összeomlás az emberiség történelmének egyik legsúlyosabb gazdasági válságát idézte elő, amelyből évekig tartott, mire kiverekedte magát a világgazdaság. Sőt, még mindig vannak olyan országok, amelyek nem heverték ki teljesen az egy évtizeddel ezelőtti események következményeit. A Pew Research idén május és július között végzett közvélemény-kutatásából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés