Előfizetői tartalom

A "szakszervezeti gengszter" nyerte a finn választásokat, óriásit hajrázott a bevándorlásellenes párt

Kovács Róbert, Finnország
Az előzetes felméréseknek megfelelően a Szociáldemokrata Párt nyerte a finn választásokat, néhány ezer szavazattal. A kampányban a nyugdíjak, a szociális juttatások emelését, az egészségügy rendbetételét ígérték, amihez jelentős adóemelésekre lenne szükség. Az előzetes eredmények szerint a bevándorlásellenes Finnek Pártja érte el a második legjobb eredményt, velük azonban senki nem akar koalícióra lépni.

A szociáldemokraták 20 év után nyertek újra választást Finnországban. A kampány során a társadalom széles rétegeinek különböző pénzügyi és egyéb segítséget ígértek: az 1400 eurónál alacsonyabb nyugdíjakkal rendelkezőknek 100 eurós emelést, a szociális ellátások növelését, a gyermekes családoknak az óvoda, a középiskolai tankönyvek és a középiskolai étkezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés