Előfizetői tartalom

A többség elutasítja Paks II.-t

Portfolio
A magyarok 60 százaléka elutasítja Paks II orosz állami vállalat által, orosz hitelből való megépítését, és kétharmada a megújuló energiaforrásokat részesítené előnyben - derül ki A Medián 2014 decemberében készített, reprezentatív közvélemény-kutatásából. A kutatást megrendelő Greenpeace követeli, hogy a magyar kormány álljon el a paksi bővítéstől, és a megújulók megadóztatása helyett azok elterjedését segítse.

A Medián 1200 fős, országos, reprezentatív mintán végzett omnibusz kutatása megerősíti a témában tavaly júniusban az Ipsos által végzett közvélemény-kutatás eredményét. A megkérdezettek abszolút többsége határozottan ellenzi, hogy orosz állami vállalat bevonásával, orosz hitelből bővítsék a paksi atomerőművet. A magyarok 60 százaléka nem ért egyet az ilyen formában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés