Előfizetői tartalom

A válságot követő összeomlás óta az idei lehet a legrosszabb éve a világnak

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap 0,2 százalékponttal 3,3%-ra rontotta áprilisi World Economic Outlook kiadványában a világgazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését. Ha ez megvalósul, akkor az idei lehetne a globális gazdaság legrosszabb éve 2009 óta. Ráadásul a szervezet meglátása szerint a negatív kockázatok vannak többségben, így könnyen ennél is kedvezőtlenebbül alakulhatnak majd a folyamatok.

Gyengélkedő világgazdaságA 2017-ben és 2018 első felében tapasztalt állapotokhoz képest jelentős lassuláson ment keresztül a világgazdasági aktivitás, melynek számos oka volt. Kínában az árnyékbankrendszer visszaszorítására irányuló hatósági törekvések, valamint az Egyesült Államokkal vívott kereskedelmi háború idézett elő lassulást. Az euróövezeti gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés