Előfizetői tartalom

A kínai elvonókúra megviselheti az egész világot

Portfolio
Kína rákapott a hiteldrogra, és most le kell jönnie róla, nincs más választás - mondja Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója. Akár tartósan alacsony lehet a kínai gazdasági növekedés, ez pedig jelentős változásokat hozhat a világ tőkepiacain is. Az új kínai növekedési modell nem születik meg könnyen, de azért korai lenne elővenni az összeomlás-forgatókönyveket.

Portfolio.hu.: Miközben egyre erősödik az aggodalom az amerikai jegybank, a Fed változó monetáris politikája miatt, máris új félelem tölti el a világ tőkepiacait. Ezúttal a világ túlfeléről jönnek a rossz hírek, de mi is a baj pontosan Kínával? Duronelly Péter: Lehet, hogy most jött el az a sokak által már régóta előre jelzett időpont, amikor azok a folyamatok, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés