Előfizetői tartalom

Egy ábra, ami megmagyarázza az Orbán-kormány sikerét

Portfolio
Az előző kormányzati ciklusban több évben is előfordult, hogy a tervezettnél jobb lett a költségvetés hiánya úgy, hogy közben a kormány jelentős adóintézkedésekről is döntött, amelyek kiharaptak a bevételekből. Ehhez nyilván kellett a kedvező gazdasági konjunktúra, de valószínűleg nem sikerült volna az áfacsalás elleni intézkedések nélkül.

Szeretjük az ábrákat, mert mindennél többet tudnak mondani egy adott gazdasági, üzleti folyamatról. Most épp az OTP Elemzési Központjának napokban írt költségvetési elemzésében bukkantunk érdekes grafikonra.Ennek lényege, hogy 2017-re az OTP elemzőinek becslése szerint a ténylegesen beszedett áfabevételek elérték az elméletben beszedhető áfabevételek több mint 90%-át.Vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés