Előfizetői tartalom

Magyarország mindent bevet a nagy adóversenyben

Még mindig magasak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó közterhek a régióban, az áfabeszedés tekintetében pedig terjednek a digitális megoldások - állapították meg a Mazars szakértői a hetedik alkalommal készített Közép- és Kelet-európai Adóbrosúra kiadványban, melynek célja, hogy a befektetőknek adjanak támpontot döntéseikhez. Magyarországra kitérve külön megemlítették, hogy kivételesen magas az áfakulcs és kivételesen alacsony a tao kulcs, és közben az adóék tekintetében is rosszul állunk, ha nem számoljuk a családi adókedvezmény hatását. Az is jól látható azonban, hogy a kormány úgy próbálja alakítani adórendszerét, hogy az az egyik legvonzóbb legyen a régióban befektető vállalatok számára.

Trendek a régióbanÁltalános trend a térségben, hogy magasak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó közterhek, az adóék (a nettó fizetésre rakódó összes közteher) 40% körül van átlagosan a régióban. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ha 1000 eurót szán a munkáltató egy munkavállalóra, akkor 600 eurót kap ebből nettó módon a munkavállaló, átlagosan ebben a régióban. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés