Előfizetői tartalom

Aláírták: 2023-ig el kell kezdenie az ukránoknak az EU- és NATO-csatlakozást

MTI
Aláírta ma Kijevben Petro Porosenko ukrán államfő azt az alkotmánymódosítást, amellyel bekerült az alaptörvénybe Ukrajna törekvése az EU- és a NATO-csatlakozásra és amelyet 2023-ig meg is kell kezdenie az országnak. A ceremónián Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is beszédet mondott és kemény üzeneteket fogalmazott meg azon uniós tagállamok felé, amelyek esetleg akadályoznák az ukránok uniós és NATO-közeledését.

Ukrajnát feltétel nélküli támogatásukról kell biztosítaniuk az Európai Uniónak és tagállamainak most, az orosz agresszió idején - hangsúlyozta az Európai Tanács elnöke az ukrán parlament rendkívüli ülésén felszólalva. Donald Tusk szavai szerint csak annak van joga magát európainak nevezni, aki szolidáris Ukrajnával. "Az, aki kész eladni Ukrajnát, eladja Európa jövőjét"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés