Előfizetői tartalom

Alig akar drágulni az élet - Nyolc hónapos mélypontra lassulhatott a hazai infláció

Portfolio
Februárban nyolc hónapos mélypontra, 2%-ra lassulhatott a januári 2,1%-ról az éves inflációs ütem Magyarországon, erről számolhat majd be a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön - vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Bár a szakértők többsége arra számít, hogy ezt követően tartósan emelkedni kezdhet az éves index, akadnak azért különutas vélemények, akik nem várják a hazai árszínvonal-emelkedés ütemének érdemi gyorsulását, legalábbis idén.

Hiába éri az év elején több hatás az árszínvonalat, mint általában, hiszen több adóváltozás, illetve árazási döntés is jellemzi ezt az időszakot, idén januárra 2,1%-os éves inflációs adatot közölt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ami megegyezett a tavaly decemberi értékkel. Ez azt jelentette, hogy a különböző áfacsökkentések (hal, az internet és éttermi szolgáltatások)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés