Előfizetői tartalom

Árfolyamválság, menekülő tőke, piaci pánik - A forintot is érintő veszélyre figyelmeztet az IMF

Portfolio
Egyre nagyobb kockázatot jelent a világgazdaságra nézve a kereskedelmi háborús konfliktus kiéleződése, emellett fennáll a veszély, hogy a befektetők alulbecsülik az Egyesült Államok gazdaságában felépülő inflációs nyomást, ami később a Fed-kamatemelések hirtelen átárazása miatt jelentős piaci volatilitást, a feltörekvő piacokról történő intenzív tőkekivonást, ezekkel összefüggésben pedig árfolyamválságot idézhet elő a sérülékeny országokban - figyelmeztet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legújabb World Economic Outlook elemzésében.

2016 második felében látványosan javulni kezdtek a világgazdaság növekedési kilátásai, a Nemzetközi Valutaalap pedig a ciklikus fellendülés erősödésével párhuzamosan folyamatosan húzta felfelé növekedési előrejelzéseit. Mostanra azonban úgy tűnik, alábbhagyott ez a lendület, az IMF júliusi World Economic Outlook elemzésében ugyanis idénre és jövőre is 3,9%-os GDP-bővülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés