Előfizetői tartalom

Áttörés a második Brexit-népszavazás ügyében?

Portfolio
A brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn egy sor javaslatot nyújtott be a parlament elé szavazásra, amelyek célja, hogy megakadályozzák a megállapodás nélküli Brexitet. A lehetőségek között szerepel egy második népszavazás kiírása. Ez azért lehet kiemelkedő jelentőségű, mert mindeddig az ellenzéki pártvezér ódzkodott attól, hogy a nevét adja olyan kezdeményezésekhez, amelyek a EU-ból történő kilépésről szóló második referendumhoz vezetnek - írja a Bloomberg. A javaslatokról január 29-én szavazhat a brit parlament.

Corbyn elmozdulása az eddigi óvatos magatartástól döntő lehet, hiszen a Munkáspárt esetleges támogatása már elég a fordulathoz, ha figyelembe vesszük, hogy legalább 10 konzervatív képviselő szintén a második referendum pártján áll. A Munkáspárt szavazói egyébként dominánsan EU-pártiak.Ez egy óriási lépés és azt mutatja, hogy a Munkáspárt vezetősége elkötelezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés