Előfizetői tartalom

Átvette a katonaság Egyiptom felett a hatalmat

Egyiptom fegyveres erői átvették a hatalmat és háttérebe szorították Mohamed Murszit, az ország iszlamista elnökét szerdán az éjszaka folyamán - jelentette a Reuters hírügynökség. Ezzel együtt a hadsereg bejelentette a politikai átmenet korszakát. A lépés, amiről az amerikai külügy nem tudja eldönteni, hogy puccs-e vagy sem, széles támogatásra lelt mind ellenzéki politikai erőktől, mind vallási és ifjúsági vezetőktől. A volt egyiptomi elnök puccsnak titulálta a történteket. Ugyanakkor a katonaság vezetőségének nyilatkozata szerint egy átmeneti időszakról határoztak pusztán, ahol egy technokrata tanács kormányozna az új demokratikus választásokig.

Egy teljes napnyi dráma után, amiben tankok és katonák sorakoztak az elnöki kastély előtt, hogy kikényszerítsék az ország elnökének Mohamed Murszinak a válaszát a válságos helyzetre eldőlt, hogy kihez kerül a hatalom. A katonai vezetőség nem tartotta kielégítőnek Murszinak az "egyiptomiak követeléseikre" adott válaszát, ezért megfosztották tisztségétől. Abdel-Fattah...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés