Előfizetői tartalom

Az amerikaiak egyre több új ingatlant vásárolnak

Portfolio
Áprilisban 9 százalékkal több új lakást értékesítettek az Egyesült Államokban, mint egy hónappal korábban - jelentette az amerikai kereskedelmi tárca. Ez éves szinten 454 ezer lakást jelent, ami 2010 áprilisa óta a legmagasabb értéknek számít. Az adat kedvező piaci reakciókat válthat ki, ugyanis lényegesen felülmúlta a 429 ezres piaci konszenzust.

A múlt hónapban, márciusban 1,5 százalékkal 417 ezerre emelkedett az újlakás értékesítések száma az előző havi 411 ezres szinthez képest. Az áprilisi érték hároméves csúcsnak számít, ami alapvetően kedvező, bár a 2013 januári 437 ezres adathoz képest azért mégsem mondható túlzottan kiugrónak. 2012 év elején még csak 318 ezres eladási szintet láthattunk, amitől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés